Yhteiskuntatieteiden ja kauppatieteiden tiedekunta, Oikeustieteiden laitos

Haettavana on kaksi projektitutkijan tehtävää. Tehtävät sijoittuvat oikeustieteiden laitoksen ilmasto-, energia- ja ympäristöoikeuden keskukseen (CCEEL) ja oikeustieteiden laitokselle Joensuun kampukselle ja alkavat 1.1.2024 tai sopimuksen mukaan. Lue lisää alta, ja hae viimeistään 30.11.2023. 

Tehtävät ja palkkaus 

Yhteiskuntatieteiden ja kauppatieteiden tiedekunnassa täytetään kaksi projektitutkijan tehtävää, jotka sijoittuvat oikeustieteiden laitoksen ilmasto-, energia- ja ympäristöoikeuden keskukseen (CCEEL). CCEEL on kansainvälisesti tunnettu ilmasto-, energia- ja ympäristöoikeudellisen tutkimuksen keskittymä, jossa työskentelee noin 80 tutkijaa. 

Tutkijat työskentelevät osana Strategisen Tutkimuksen Neuvoston rahoittamaa hanketta ’Mutkikkaiden oikeusjärjestelmien resilienssi kestävyysmurroksessa’ (RELIEF). Hankkeessa tutkitaan tieteidenvälisesti oikeusjärjestelmän roolia ja vaikutuksia oikeudenmukaisen kestävyysmurroksen toteutumisessa. Kestävyysmurroksella viitataan erityisesti kunnianhimoisten ilmasto-, luonto- ja ympäristöntilatavoitteiden saavuttamiseen 2020-luvun aikana, mutta niin, että oikeusjärjestelmän keskeiset arvot – ja tätä kautta yhteiskunnallinen oikeudenmukaisuus – turvataan. Tällaisia arvoja ovat muun muassa demokraattinen päätöksenteko, toimivallanjako eri julkisten ja yksityisten toimijoiden välillä yhteiskunnassa sekä kilpaillut markkinat. Hankkeen tutkimus kiinnittyy läheisesti valtionhallinnon valmistelemiin lainsäädäntö- ja strategiahankkeisiin sekä edelläkävijäyritysten ja -yhteisöjen strategioiden päivittämiseen. Hankkeessa selvennetään julkisen vallan ja yksityisten toimijoiden toimintamahdollisuuksia kestävyysmurroksessa ja tuotetaan uusi lähestymistapa oikeudellisen sääntelyn ja eri toimijoiden roolien ja vaikutusten arvioimiseksi.

 Molempien projektitutkijoiden tehtävänä on 

•    tehdä oikeustieteellistä tutkimusta hankkeen teemoista, mutta tutkimusta on mahdollista suunnata oman kokemuksen ja omien tutkimusintressien mukaan;
•    osallistua hankkeen keskeisiin tehtäviin, julkaisutoimintaan sekä sidosryhmätyöhön; 
•    laatia tutkimussuunnitelma ja sen perusteella hakeutua oikeustieteiden tohtoriohjelman jatko-opiskelijaksi, mikäli valittavalla ei vielä ole jatko-opinto-oikeutta.

Tehtävä 1: Projektitutkija tekee hankkeen teemaan liittyvää tutkimusta ja keskittyy erityisesti oikeusjärjestelmän yleisiin edellytyksiin, kuten oikeusvaltiokriteerien täyttymiseen kestävyysmurroksessa. Hakijan vahvuudeksi katsotaan kiinnostus ympäristö- tai kestävyysoikeuden teemoihin, mutta hakijan tausta voi olla julkisoikeudessa (esim. valtiosääntöoikeus) tai yksityisoikeudessa (esim. yhtiöoikeus tai talousoikeus). Suomen kielen taito ei ole tehtävässä välttämätön, mutta valinta kohdistuu ensisijaisesti hakijaan, joka pystyy työskentelemään sekä suomen että englannin kielillä.

Tehtävä 2: Projektitutkija tekee hankkeen teemaan liittyvää tutkimusta ja keskittyy erityisesti energiaoikeuteen ja energiamurroksen sääntelyyn. Suomen kielen taito ei ole tehtävässä välttämätön, mutta valinta kohdistuu ensisijaisesti hakijaan, joka pystyy työskentelemään sekä suomen että englannin kielillä. 

Tutkijan tehtävät täytetään ajalle 1.1.2024-31.12.2024 tai sopimuksen mukaan. Mikäli hakija saa jatko-opinto-oikeuden, määräaikaisuutta on mahdollista jatkaa hankkeen keston ajalle. Määräaikaisuuden perusteena on määräaikaiset hanketehtävät. Uuden työntekijän tullessa tehtävään käytetään koeaikaa.

Tehtävän palkkaus määräytyy yliopistojen opetus- ja tutkimushenkilöstön palkkausjärjestelmän mukaisesti. Palkka koostuu tehtäväkohtaisesta palkanosasta ja henkilökohtaiseen suoriutumiseen perustuvasta palkanosasta. Näissä tehtävissä tehtäväkohtainen palkanosa on vaativuusluokittelussa tasoilla 2 – 4 (2182,19 € – 2720,86 €) ja henkilökohtaiseen suoriutumiseen perustuva palkanosa 6 – 50 % tehtäväkohtaisesta palkanosasta. 

 Edellytämme sinulta

•    oikeustieteellistä taustaa 
•    soveltuvaa maisterin tutkintoa
•    sujuvaa englannin kielen taitoa
•    itsenäistä ja aikaansaavaa työskentelyotetta
•    kiinnostusta kehittyä oikeustieteellisen tutkimuksen tekemisessä

Katsomme eduksi 

•    aikaisemman tutkimustyön: tieteelliset julkaisut, työskentely tutkijana, hankittu rahoitus
•    menestyminen aikaisemmissa opinnoissa
•    kokemuksen hanketyöstä
•    suomen kielen taidon

Tarjoamme sinulle  

•    mielenkiintoisen työtehtävän osana kansainvälistä, luovaa, osallistuvaa ja osallistavaa yliopistoyhteisöä, 
•    mahdollisuuden joustavaan monipaikkatyöhön, 
•    mahdollisuuden kansainväliseen yhteistyöhön osana tutkimustiimiä,
•    Itä-Suomen yliopiston henkilöstöedut, joihin kuuluu muun muassa kattava työterveyshuolto, laaja henkilöstökoulutustarjonta, edulliset kampusravintolalounaat ja Sykettä-liikuntapalvelut. 

Hae näin  

Hakemus tulee jättää viimeistään 30.11.2023 sähköisellä hakulomakkeella.

Huomioi, että hakemukseen tulee liittää mukaan: 

•    vapaamuotoinen hakemus, joka sisältää hakijan tutkimuskiinnostuksen ja -suuntautumisen esittelyn sekä aiemmat tutkimukselliset ansiot (enintään kolme sivua)
•    Ansioluettelo (http://www.tenk.fi/fi/tutkijan-ansioluettelomalli)  
•    Julkaisuluettelo (http://www.aka.fi/julkaisuluettelo/) 
•    kopiot tutkintotodistuksista ja kielitaitoa osoittavista todistuksista, ellei kielitaito ilmene tutkintotodistuksista  
•    muut asiakirjat, joilla haluat osoittaa ansiosi tehtävään 

Kysymyksiä? 

Lisätietoja projektitutkijoiden tehtävistä antavat professori Niko Soininen puh.+358 50 437 6342, niko.soininen@uef.fi sekä apulaisprofessori Kaisa Huhta, +358 50 5947271, kaisa.huhta@uef.fi.

Lisätietoja hakemisesta ja hakuprosessista antaa henkilöstösuunnittelija Airi Leppänen, puh. +358 29 445 5171, airi.leppanen@uef.fi.

Työsopimuksen voimassaolo Määräaikainen työsopimus
Työsuhteen luonne Kokoaikainen
Paikkojen lukumäärä 2
Työllisyysaste 100
Paikkakunta Joensuu
Maakunta Pohjois-Karjala
Maa Suomi
Ilmoitusnumero 3986/01.01.03/2023
Julkaistu 31.10.2023
Haku päättyy 30.11.2023

Takaisin avoimiin työpaikkoihin