Luonnontieteiden, metsätieteiden ja tekniikan tiedekunta, Kemian laitos

Haemme yliopistonlehtoria/yliopisto-opettajaa (ympäristötekniikka) luonnontieteiden, metsätieteiden ja tekniikan tiedekuntaan kemian laitokselle. Tehtävä on vakituinen ja alkaa 1.6.2024 tai sopimuksen mukaan.

Lue lisää alta, ja hae viimeistään 19.4.2024.

Tehtävä ja palkkaus

Haemme joukkoomme osaavaa ja innostavaa yliopistonlehtoria/yliopisto-opettajaa luonnontieteiden, metsätieteiden ja tekniikan tiedekunnan kemian laitokselle. Tehtävä sijoittuu Joensuun kampukselle.

Yliopistonlehtorin/yliopisto-opettajan tehtävän opetusalana on ympäristötekniikka. Tehtävät ja opetuksen sisällöt kohdistuvat erityisesti Kestävät teknologiat DI-koulutusohjelmaan. Työtehtävissä painottuvat luonnonvarojen käytön ja teollisen tuotannon kestävyysnäkökulmien ja ympäristöteknologian opetus- ja ohjaustehtävät.

Yliopistonlehtori/yliopisto-opettaja on osaltaan kehittämässä tekniikan alan koulutusta ja jatkuvaa oppimista sekä oppimisympäristöjen ja -menetelmien käyttöä koulutuksessa. Tehtäviin kuuluu myös oman alan tutkimusta sekä laitos- ja organisointitehtäviä. Alan opetusta ja ohjausta annetaan laitoksella suomeksi ja englanniksi. Tehtävän opetuskieli on suomi.

Tehtävä täytetään 1.6.2024 alkaen (tai sopimuksen mukaan) toistaiseksi. Uuden työntekijän tullessa tehtävään käytetään koeaikaa.

Tehtävän palkkaus määräytyy yliopistojen opetus- ja tutkimushenkilöstön palkkausjärjestelmän mukaisesti. Palkka koostuu tehtäväkohtaisesta palkanosasta ja henkilökohtaiseen suoriutumiseen perustuvasta palkanosasta. Yliopisto-opettajan tehtävässä tehtäväkohtainen palkanosa on vaativuusluokittelussa tasolla 4–5. Yliopistolehtorin tehtävässä tehtäväkohtainen palkanosa on vaativuustasoluokittelussa tasoilla 5–7. Lisäksi maksetaan henkilökohtaiseen suoriutumiseen perustuvaa palkanosaa, joka on enintään 50 % tehtäväkohtaisesta palkanosasta. Vaativuustasosta ja henkilökohtaisesta palkanosasta riippuen palkka työsuhteen alkaessa yliopisto-opettajalla noin 3220–3920 €/kk ja yliopistonlehtorilla noin 3730–5010 €/kk.

Mitä edellytämme ja toivomme sinulta

Edellytämme:

 • Tutkintovaatimuksena yliopistolehtorilta edellytetään soveltuvaa tohtorintutkintoa ja yliopisto-opettajalta edellytetään soveltuvaa ylempää yliopistotutkintoa.
 • Sekä yliopistolehtorilta että yliopisto-opettajalta edellytetään hyvää opetustaitoa.
 • Lisäksi yliopisto-opettajalta edellytetään käytännön perehtyneisyyttä opetustehtävän alaan.
 • Hyvää suomen kielen suullista ja kirjallista taitoa.

Opetustaito arvioidaan hakijan toimittamien asiakirjojen perusteella. Opetustaidon arvioinnissa on keskeistä opetus- ja ohjauskokemus sekä opetuksen suunnitteluun ja sen toteuttamiseen liittyvät näkemykset, jotka hakija esittää opetusportfoliossaan (ks. hakemukseen tarvittavat liitteet).

Arvostamme ja katsomme eduksi:

 • elinkaariarvioinnin perusosaamista,
 • teollisuusprosessien päästöjen hallinnan ymmärrystä,
 • tutkimusnäyttöjä tehtävänalalta,
 • kokemusta koulutuksen suunnittelutehtävistä.

Tarjoamme sinulle

 • merkityksellisen työtehtävän osana kansainvälistä, luovaa, osallistuvaa ja osallistavaa yliopistoyhteisöä,
 • mahdollisuuden joustavaan monipaikkatyöhön,
 • Itä-Suomen yliopiston henkilöstöedut, joihin kuuluvat muun muassa kattava työterveyshuolto, laaja henkilöstökoulutustarjonta, edulliset kampusravintolalounaat, Sykettä-liikuntapalvelut ja mahdollisuus työsuhdepolkupyörään.

Hae näin

Jätä hakemus viimeistään 19.4.2024 sähköisellä hakulomakkeella.

Huomioi, että hakemukseen tulee liittää mukaan:

 • ansioluettelo,
 • julkaisuluettelo
 • opetusansioiden portfolio,
 • kopiot tutkintotodistuksista ja kielitaitoa osoittavista todistuksista, ellei kielitaito ilmene tutkintotodistuksista. Jos tutkintotodistuksesi ei ole englanniksi, suomeksi tai ruotsiksi, sinun on toimitettava tutkintotodistusasiakirjojen viralliset englanninkieliset käännökset. Kaikki käännökset on tehtävä joko tutkinnon myöntävän oppilaitoksen tai valtuutetun kääntäjän toimesta. Jokaisella virallisen käännöksen sivulla on oltava kääntäjän leima ja/tai allekirjoitus. Virallisten käännösten on oltava alkuperäisten asiakirjojen tarkkoja käännöksiä. Hakijoiden itsensä tekemiä käännöksiä ei hyväksytä,
 • muut asiakirjat, joilla haluat osoittaa ansiosi tehtävään.

Kysymyksiä?

Lisätietoja tehtävästä antaa Kemian laitoksen johtaja Mika Suvanto, puhnro: +358 29 4453451, e-mail: mika.suvanto@uef.fi.

Lisätietoja hakemisesta ja hakuprosessista antaa henkilöstösihteeri Iiris Korhonen, puhnro: +358 29 4458161, e-mail: iiris.korhonen@uef.fi.

Työsopimuksen voimassaolo Vakituinen
Työsuhteen luonne Kokoaikainen
Työn toivottu alkamispvm 1.6.2024
Palkka Yliopistojen yleinen TES
Paikkojen lukumäärä 1
Työllisyysaste 100%
Paikkakunta Joensuu
Maakunta Pohjois-Karjala
Maa Suomi
Ilmoitusnumero 2060/01.01.03/2024
Yhteyshenkilö
 • Mika Suvanto, +358294453451
Julkaistu 28.03.2024
Haku päättyy 19.04.2024

Takaisin avoimiin työpaikkoihin