Luonnontieteiden, metsätieteiden ja tekniikan tiedekunta, Fysiikan ja matematiikan laitos

Haemme yliopistonlehtoria (matematiikka) luonnontieteiden, metsätieteiden ja tekniikan tiedekuntaan fysiikan ja matematiikan laitokselle. Tehtävä on vakituinen ja alkaa 1.6.2024 tai sopimuksen mukaan.

Lue lisää alta, ja hae viimeistään 19.4.2024

Tehtävä ja palkkaus

Haemme joukkoomme osaavaa ja innostavaa yliopistonlehtoria luonnontieteiden, metsätieteiden ja tekniikan tiedekunnan fysiikan ja matematiikan laitokselle. Tehtävä sijoittuu Joensuun kampukselle.

Yliopistonlehtorin tehtävän opetusalana on matematiikka. Yliopistonlehtori antaa perus-, aine- ja syventävää opetusta sekä ohjaa opinnäytteitä sekä arvioi ja kehittää koulutusta ja jatkuvaa oppimista. Tehtäviin kuuluu myös matematiikan alan verkkokurssien kehittäminen, matematiikan HOPS-ohjaus ja sen koordinointi oppiaineessa sekä matematiikan valintakoe osana valtakunnallista yhteistyötä. Yliopistonlehtorin tutkimus on laitoksen tutkimusprofiilin sopivalla alalla ja hän osallistuu laitoksen tutkimushankkeisiin. Opetusta ja ohjausta annetaan laitoksella suomeksi ja englanniksi. Tehtävän opetuskieli on suomi.

Tehtävä täytetään 1.6.2024 (tai sopimuksen mukaan) alkaen toistaiseksi. Uuden työntekijän tullessa tehtävään käytetään koeaikaa.

Tehtävän palkkaus määräytyy yliopistojen opetus- ja tutkimushenkilöstön palkkausjärjestelmän mukaisesti. Palkka koostuu tehtäväkohtaisesta palkanosasta ja henkilökohtaiseen suoriutumiseen perustuvasta palkanosasta. Yliopistonlehtorin tehtävässä tehtäväkohtainen palkanosa on vaativuustasoluokittelussa tasoilla 5–7. Lisäksi maksetaan henkilökohtaiseen suoriutumiseen perustuvaa palkanosaa, joka on enintään 50 % tehtäväkohtaisesta palkanosasta. Vaativuustasosta ja henkilökohtaisesta palkanosasta riippuen palkka työsuhteen alkaessa yliopistonlehtorilla on noin 3730–5010 €/kk.

Mitä edellytämme ja toivomme sinulta

Edellytämme:

 • soveltuvaa tohtorin tutkintoa matematiikasta tai muulta soveltuvalta alalta,
 • hyvää opetustaitoa,
 • hyvää suullista ja kirjallista englannin kielen taitoa (opetuskieli on suomi).

Opetustaito arvioidaan hakijan toimittamien asiakirjojen perusteella. Opetustaidon arvioinnissa on
keskeistä opetus- ja ohjauskokemuksesi sekä opetuksen suunnitteluun ja sen toteuttamiseen liittyvät näkemyksesi, jotka esität opetusportfoliossasi (ks. hakemukseen tarvittavat liitteet). 

Arvostamme ja katsomme eduksi:

 • kokemuksen opetuksen ja erityisesti verkko-opetuksen kehittämistyöstä,
 • tieteelliset julkaisut,
 • pedagoginen koulutus/opettajan pätevyys.

Tarjoamme sinulle  

 • mielenkiintoisen, merkityksellisen ja monipuolisen työtehtävän osana kansainvälistä, luovaa, osallistuvaa ja osallistavaa yliopistoyhteisöä,
 • mahdollisuuden joustavaan monipaikkatyöhön,
 • Itä-Suomen yliopiston henkilöstöedut, joihin kuuluvat muun muassa kattava työterveyshuolto, laaja henkilöstökoulutustarjonta, edulliset kampusravintolalounaat, Sykettä-liikuntapalvelut ja mahdollisuus työsuhdepolkupyörään.

Hae näin

Jätä hakemus viimeistään 19.4.2024 sähköisellä hakulomakkeella.

 Huomioi, että hakemukseen tulee liittää mukaan

 • ansioluettelo,
 • julkaisuluettelo,
 • opetusansioiden portfolio (tiedekunnan ohjeistuksen mukaisesti Opetustaidon arviointiin liittyvät ohjeet -otsikon alla)
 • kopiot tutkintotodistuksista ja kielitaitoa osoittavista todistuksista, ellei kielitaito ilmene tutkintotodistuksista. Jos tutkintotodistuksesi ei ole englanniksi, suomeksi tai ruotsiksi, sinun on toimitettava tutkintotodistusasiakirjojen viralliset englanninkieliset käännökset. Kaikki käännökset on tehtävä joko tutkinnon myöntävän oppilaitoksen tai valtuutetun kääntäjän toimesta. Jokaisella virallisen käännöksen sivulla on oltava kääntäjän leima ja/tai allekirjoitus. Virallisten käännösten on oltava alkuperäisten asiakirjojen tarkkoja käännöksiä. Hakijoiden itsensä tekemiä käännöksiä ei hyväksytä. tiedekunnan ohjeistuksen mukaisesti
 • kirjallinen selostus (2-4 sivua) tehtävän kannalta merkittävistä ansioista ja toiminnasta mukaan lukien hakijan näkemys tieteenalan opetuksen ja tutkimukset kehittämisestä. Hakijan tutkimuksen liittyminen laitoksen tutkimukseen tulee sisältyä kuvaukseen.
 • muut asiakirjat, joilla haluat osoittaa ansiosi tehtävään

Kysymyksiä?

Lisätietoja tehtävästä antaa fysiikan ja matematiikan laitoksen varajohtaja Professori Risto Korhonen, puhnro: +35850 442 2684, e-mail: risto.korhonen@uef.fi.

Lisätietoja hakemisesta ja hakuprosessista antaa henkilöstösihteeri Iiris Korhonen, puhnro: +358 50 325 9472, e-mail: iiris.korhonen@uef.fi.

Työsopimuksen voimassaolo Vakituinen
Työsuhteen luonne Kokoaikainen
Työn toivottu alkamispvm 1.6.2024
Palkka Yliopistojen yleinen TES
Paikkojen lukumäärä 1
Työllisyysaste 100%
Paikkakunta Joensuu
Maakunta Pohjois-Karjala
Maa Suomi
Ilmoitusnumero 2075/01.01.03/2024
Yhteyshenkilö
 • Risto Korhonen, +358504422684
Julkaistu 28.03.2024
Haku päättyy 19.04.2024

Takaisin avoimiin työpaikkoihin