Filosofinen tiedekunta, Humanistinen osasto

Haemme kirjallisuuden yliopistonlehtoria/yliopisto-opettajaa määräaikaiseen tehtävään ajalle 1.8.2024–31.7.2025. Tehtävä sijoittuu Joensuun kampukselle. Lue lisää alta, ja hae viimeistään 2.5.2024.  

Tehtävä ja palkkaus  

Tehtävä pyritään täyttämään ensisijaisesti yliopistonlehtorin tehtävänä, mutta myös yliopisto-opettajan nimike on mahdollinen. Kirjallisuuden yliopistonlehtorin/yliopisto-opettajan tehtävä on sijoitettu Itä-Suomen yliopistossa filosofisen tiedekunnan humanistiseen osastoon, jossa oppiaine kuuluu sekä suomen kielen ja kirjallisuuden että kulttuurintutkimuksen koulutusohjelmaan.

Humanistisessa osastossa tutkimuksen painoaloja ovat kielten ja kulttuurien kohtaamisen tutkimus. Kirjallisuuden oppiaineen tutkimusaloja ovat sosiologinen ja kulttuurintutkimuksellinen kirjallisuudentutkimus, kirjallisuusjärjestelmän, lukemiskulttuurin tutkimus sekä digitaalinen kirjallisuuden tutkimus. Tutkimus kuuluu Itä-Suomen yliopiston profiilialueeseen Kulttuurien kohtaaminen, liikkuvuus ja rajat, jonka ytimessä toimii tutkimusyhteisö BOMOCULT. 

Yliopistonlehtorin/yliopisto-opettajan tehtävänä on 

 • antaa kirjallisuuden oppiaineen opetusta kaikilla opintojen tasoilla,
 • ohjata ja tarkastaa tutkielmia,
 • antaa opintoihin liittyvää ohjausta kirjallisuuden oppiaineessa, liittyen erityisesti sen metodologiaopetukseen sekä kulttuurintutkimuksen koulutusohjelman yhteisiin opintoihin,
 • osallistua koulutuksen kehittämiseen,
 • osallistua oman alansa tutkimukseen, tutkijakoulutukseen ja tutkimushankkeisiin (yliopistonlehtori) sekä
 • osallistua oppiaineen ja osaston hallinnollisiin tehtäviin.

Tehtävä täytetään määräajalle 1.8.2024–31.7.2025. Määräaikaisuuden perusteena on oppiaineen strateginen kehittäminen ja osaston tehtävien määräaikaiset tehtäväjärjestelyt. Uuden työntekijän tullessa tehtävään käytetään koeaikaa. 

Tehtävän palkkaus määräytyy yliopistojen opetus- ja tutkimushenkilöstön palkkausjärjestelmän mukaisesti. Palkka koostuu tehtäväkohtaisesta palkanosasta ja henkilökohtaiseen suoriutumiseen perustuvasta palkanosasta. Yliopistonlehtorin tehtävässä tehtäväkohtainen palkanosa on vaativuustasoluokittelussa tasoilla 5–7 (3 213,55–4 320,23 euroa/kk). Lisäksi maksetaan henkilökohtaiseen suoriutumiseen perustuvaa palkanosaa, joka on 6–50 % tehtäväkohtaisesta palkanosasta.

Yliopisto-opettajan tehtävässä tehtäväkohtainen palkanosa on vaativuustasoluokittelussa tasolla 5 (3 213,55 €/kk). Lisäksi maksetaan henkilökohtaiseen suoriutumiseen perustuvaa palkanosaa, joka on 6–50 % tehtäväkohtaisesta palkanosasta.

Mitä edellytämme ja toivomme sinulta  

Edellytämme sinulta 

 • yliopistonlehtorin tehtävän osalta soveltuvaa tohtorin tutkintoa tai yliopisto-opettajan osalta soveltuvaa maisterin tutkintoa,
 • hyvää opetustaitoa sekä
 • erinomaista suomen kielen taitoa ja kykyä opettaa englannin kielellä.

Katsomme eduksi 

 • kokemuksen erityisesti yleisen kirjallisuuden ja tutkimusmenetelmien opettamisesta sekä digitaalisten tutkimusaineistojen hallinnasta.

Opetustaidon arvioinnissa noudatetaan filosofisen tiedekunnan ohjetta, jonka mukaan tehtävän edellyttämä hyvä opetustaito pyritään ensisijaisesti todentamaan opetusansioiden portfoliossa kuvattujen ansioiden perusteella. Hakijan tulee toimittaa ohjeen mukaan valmisteltu opetusansioiden portfolio muiden hakemusasiakirjojen ohella

Tarjoamme sinulle  

 • mielenkiintoisen työtehtävän osana kansainvälistä, luovaa, osallistuvaa ja osallistavaa yliopistoyhteisöä, 
 • mahdollisuuden joustavaan monipaikkatyöhön,  
 • Itä-Suomen yliopiston henkilöstöedut, joihin kuuluvat muun muassa kattava työterveyshuolto, laaja henkilöstökoulutustarjonta, edulliset kampusravintolalounaat, Sykettä-liikuntapalvelut ja mahdollisuus työsuhdepolkupyörään.  

Hae näin  

Jätä hakemus viimeistään 2.5.2024 sähköisellä hakulomakkeella.   

Huomioi, että hakemukseen tulee liittää mukaan:  

Kysymyksiä? 

Lisätietoja tehtävästä antaa osastonjohtaja, professori Esa Penttilä, p. 029 445 2083, esa.penttila@uef.fi.

Lisätietoja hakemisesta ja hakuprosessista antaa henkilöstöasiantuntija Nina Miinalainen, p. 029 445 2006, nina.miinalainen@uef.fi.

Työsopimuksen voimassaolo Määräaikainen työsopimus
Työsuhteen luonne Kokoaikainen
Työn toivottu alkamispvm 1.8.2024
Palkka Yliopistojen yleinen TES
Paikkojen lukumäärä 1
Työllisyysaste 100 %
Paikkakunta Joensuu
Maa Suomi
Ilmoitusnumero 2315/01.01.03/2024
Julkaistu 11.04.2024
Haku päättyy 02.05.2024

Takaisin avoimiin työpaikkoihin