Luonnontieteiden, metsätieteiden ja tekniikan tiedekunta, Metsätieteiden osasto

Haemme Itä-Suomen yliopiston metsätieteiden osastolle harjoittelijoita/tutkimusavustajia (2 tehtävää) kesätöihin. Tehtävät alkavat 1.6.2024 tai sopimuksen mukaan.

Lue lisää alta, ja hae viimeistään 15.2.2024.

Tehtävä ja palkkaus  

Etsimme kahta harjoittelijaa/tutkimusavustajaa Luonnontieteiden, metsätieteiden ja tekniikan tiedekunnan metsätieteiden osastolle kesäkaudelle 2024 työskentelemään suoekologiaan liittyvissä tutkimushankkeissa. Tutkimme kasvillisuutta ja kasvihuonekaasuvirtoja muuttuvassa ilmastossa luonnontilaisilla soilla sekä ennallistamisen vaikutusta kasvillisuuteen ja hiilivirtoihin. Työtehtävät liittyvät useisiin professori Eeva-Stiina Tuittilan ja Anna Laine-Petäjäkankaan johtaman Suo- ja maaekologian (Peat&Trees) -tutkimusryhmän hankkeisiin sekä ICOS-verkoston (Integrated Carbon Observation System) toimintaan. Palkattavat kesätyöntekijät työskentelevät yhden tai useamman hankkeen maastotöiden parissa sopimuksen mukaan. Tehtävät sijoittuvat Joensuun kampukselle. 

Kesätyöntekijöiden työtehtäviin kuuluu esimerkiksi

 • Kasvillisuuskartoitusten tekoa, lehtialamittauksia ja kasvien toiminnallisten ominaisuuksien mittausta.
 • Kasvihuonekaasumittauksia kammiomenetelmällä ja datan käsittelyä. 

Lisäksi työhön voi kuulua tehtäviä, jotka liittyvät kameroiden ja seurantajärjestelmän ylläpitoon ja taideinstallaatioon suolla kesän aikana.

Toiseen kesätyöhön sisältyviä tehtäviä suoritetaan Hyytiälän läheisyydessä ja toisen kesätyöhön sisältyviä tehtäviä Pohjois-Karjalassa ajanjaksolla 1.6.2024 - 31.8.2024. Hyytiälän metsäaseman (Juupajoki) lähellä sijaitsee ICOS-verkostoon kuuluva luonnontilainen suotutkimusala Siikaneva sekä pitkäaikainen ilmastonmuutoskoe Lakkasuolla. Soiden ennallistamista tutkimme Ilomantsin Piitsonsuolla.

Tarjoamme mahdollisuuden työskennellä osana kansainvälistä tutkimusryhmää ja tutustua monipuolisesti erilaisiin tutkimushankkeisiin ja -menetelmiin. Kerättävistä aineistoista on mahdollista laatia pro gradu -tutkielma, jolloin nimike on tutkimusavustaja.

Avoinna on kaksi harjoittelijan/tutkimusavustajan paikkaa, tehtävät ovat määräaikaisia ja sijoittuvat välille 1.6.2024 - 31.8.2024. Määräaikaisuuden perusteena on harjoittelu sekä hankkeisiin sisältyvät rajatut projektitehtävät. 

Tehtävän palkkaus määräytyy yliopistojen palkkausjärjestelmän mukaisesti. Palkka koostuu tutkimusavustajalla tehtäväkohtaisesta palkanosasta ja henkilökohtaiseen suoriutumiseen perustuvasta palkanosasta. Tutkimusavustajalla tehtäväkohtainen palkanosa on vaativuustasoluokittelussa tasolla opetus- ja tutkimushenkilöstön palkkausjärjestelmässä tasolla 1. Lisäksi maksetaan henkilökohtaiseen suoriutumiseen perustuvaa palkanosaa, joka on 6 - 50 % tehtäväkohtaisesta palkanosasta. Henkilökohtaisesta palkanosasta riippuen palkka työsuhteen alkaessa tutkimusavustajalla noin 2350 €/kk. Harjoittelijalla palkka on noin 2235 €/kk. 

Mitä edellytämme ja toivomme sinulta 
 
Edellytämme sinulta 

 • korkeakouluopintoja soveltuvalta alalta kuten esimerkiksi metsätieteistä, biologiasta, ekologiasta, biogeokemiasta tai luonnonmaantieteestä,
 • hyvää englannin kielen osaamista, 
 • kykyä itsenäiseen maastotyöskentelyyn ja 
 • voimassa olevaa ajokorttia. 

Katsomme eduksi

 • kiinnostuksen suoekologiaan ja
 • suokasvilajien tuntemuksen ja kokemuksen kasvihuonekaasumittauksista.

Tarjoamme sinulle 

 • mielenkiintoisen työtehtävän osana kansainvälistä, luovaa, osallistuvaa ja osallistavaa yliopistoyhteisöä
 • Itä-Suomen yliopiston henkilöstöedut, joihin kuuluu muun muassa kattava työterveyshuolto, laaja henkilöstökoulutustarjonta, edulliset kampusravintolalounaat ja Sykettä-liikuntapalvelut

Hae näin  

Jätä hakemus viimeistään 15.2.2024 sähköisellä hakulomakkeella. 

Huomioi, että hakemukseen tulee liittää mukaan:  

 • motivaatiokirje,
 • CV,
 • kopiot tutkintotodistuksista,
 • mahdolliset muut asiakirjat, joilla haluat osoittaa ansiosi tehtävään.

Kysymyksiä? 

Lisätietoja tehtävästä antaa professori Eeva-Stiina Tuittila, p. +358 29 4453535, e-mail: eeva-stiina.tuittila@uef.fi, yliopistotutkija Anna Laine-Petäjäkangas, +358 50 432 8194, e-mail: anna.laine-petajakangas@uef.fi  

Lisätietoja hakemisesta ja hakuprosessista antaa henkilöstösihteeri Iiris Korhonen, p. +358 29 4458161, e-mail: iiris.korhonen@uef.fi.

Työsopimuksen voimassaolo Määräaikainen työsopimus
Työsuhteen luonne Kokoaikainen
Työn toivottu alkamispvm 1.6.2024
Palkka Yliopistojen yleinen TES
Paikkojen lukumäärä 2
Työllisyysaste 100%
Paikkakunta Joensuu
Maakunta Pohjois-Karjala
Maa Suomi
Ilmoitusnumero 375/01.01.04/2024
Yhteyshenkilö
 • Eeva-Stiina Tuittila, +358504424299
Julkaistu 26.01.2024
Haku päättyy 15.02.2024

Takaisin avoimiin työpaikkoihin